Kritische beoordelingsgesprek; fair en transparant

Je hebt besloten om je medewerker kritisch te beoordelen. Prestaties blijven achter bij de verwachting. Een faire en transparante beoordeling die kritisch uitvalt. Maar wat nu? De inzet zal zijn om je medewerker te helpen om weer 'op niveau' te kunnen presteren. Sterker, de wet 'werk en zekerheid' vraagt van je om je als werkgever in te zetten om je werknemer in deze situatie te laten verbeteren en ontwikkelen. Dat is ook goed. Als er niks gebeurt weet je immers zeker dat de prestatie niet 'op niveau' wordt. Tegelijkertijd ben je niet voor niets kritisch en houd je er rekening mee dat de medewerker wellicht niet meer mee kan in de snelheid en de wendbaarheid die vandaag gevraagd wordt. Prettig is het niet, maar dan wil je als werkgever voorbereid zijn op een eventueel afscheid.

Aan de slag!

Een kritische beoordeling betekent dus hoe dan ook dat jullie als werkgever en medewerker met elkaar aan de slag moeten. Om dat op de juiste manier te kunnen doen, hebben Wekking Advocatenkantoor en Vidacto HR-advies hun dienstverlening gecombineerd. In deze combinatie begeleiden wij jou in een traject, van ongeveer zes maanden, waarin de juridische kant en de individuele verbeterkant worden geborgd. In deze combinatie voldoe je als werkgever aan al je wettelijke verplichtingen en bied je je medewerker een maatwerktraject. Dat zorgt er voor dat de medewerker de beste kansen krijgt om weer 'op niveau' te gaan presteren.

Op weg omhoog, maar wel juridisch gezekerd

Iedereen is erbij gebaat dat de werknemer zich op tijd ontwikkelt naar het gewenste niveau. De beoordeling of dat ook inderdaad zo is, die ligt natuurlijk altijd bij jou als werkgever. En mocht het zo zijn dat de medewerker niet in voldoende mate de benodigde ontwikkelstappen heeft kunnen maken, dan heb je met ons traject - in juridisch opzicht - als werkgever de juiste stappen gezet om met elkaar richting een einde van de arbeidsrelatie te werken. Al zal dat niet de inzet zijn, het is wel belangrijk om dat juridisch gezekerd te hebben. Wekking Advocatenkantoor en Vidacto HR-Advies sturen je in dit proces om de juiste stappen te zetten. We adviseren je wat je kan doen, we begeleiden het proces van ontwikkeling en we checken de schriftelijke vastlegging vanuit het juridisch oogpunt.

Erik Wekking 024-6843474 www.wekkingadvocatenkantoor.nl

Noud van Hecke 026-4435351 www.vidacto.nl