Wij vinden het belangrijk dat onze trainingen duurzaam bijdragen aan ontwikkeling van medewerkers én organisaties. Een training bij ons heeft altijd tot doel dat deelnemers effectiever zijn in de dagelijkse werkpraktijk. Door middel van kennis- en gedragsontwikkeling dragen we bij aan de realisatie van organisatiedoelen.

Een training van Vidacto begint daarom altijd met een uitgebreide intake. We willen u als opdrachtgever kennen. Weten welke organisatiedoeleinden moeten worden bereikt en welke kennis en vaardigheden daaraan bijdragen. Deze informatie geven we vorm in een maatwerk trainingsaanpak, passend bij uw specifieke vragen én bij uw context.

Zo kunnen wij uw medewerkers nog beter trainen in voor hun werk relevante kennis en vaardigheden.

Leren beperkt zich bij Vidacto niet tot de training zelf. Wij verlangen van deelnemers dat ze zich door middel van huiswerk goed voorbereiden. Ze bestuderen de theorie vooraf, waardoor we tijdens de training meteen praktisch aan de gang kunnen gaan. Met vervolgopdrachten, oefening in de praktijk en feedback daarop, zorgen wij dat een training beklijft. Uw medewerkers passen het geleerde in hun eigen werkpraktijk toe en blijven continue leren.